MAAND ARCHIEF

Coronavirus

  Beste ouders/verzorgers,

Update 9 coronavirus 20 mei 2020

Hier kunt u de brief van het bestuur lezen over de herstart van de scholen op 8 juni aanstaande.


Update 8 coronavirus 8 mei 2020

Hier leest u de brief die de stichting Keender aan de ouders heeft gestuurd over wat er van  ouders, kinderen en personeel verwacht wordt bij het schoolbegin op 11 mei. Lees hem hier.


Update 7 coranavirus 22 april 2020

Brief Stichting Keender aan ouders betreffende herstart  school op 11 mei 2020. Klik hier.


Update 6 coronavirus 5 april 2020.

Aanvullende gezondheidsmaatregelen noodopvang.


Update 5 coronavirus  1 april 2020

 Brief Keender naar ouders over verlenging noodmaatregel sluiting scholen


Update 4 coronavirus  20 maart 2020

In de bijlage (klik hier)  leest u hoe we de opvang van kinderen in de komende periode centraal vorm gaan geven. Wanneer u opvang nodig heeft voor uw kind(eren), dan hoor ik dat via de mail: m.haverkate@keender.nl zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Nadat ik van u een mail heb gehad, stuur ik u een contactformulier waarop u belangrijke gegevens van uw kind(eren) invult.               Dit formulier stuurt u naar mij terug of neemt u mee wanneer u uw kind naar de opvang brengt. Op deze manier weten ook de medewerkers die uw kind(eren) niet kennen wie ze kunnen bereiken in geval van nood en door wie uw kind(eren) wordt opgehaald.  Wanneer u gebruik maakt van de opvang voor uw kind(eren) houdt u er dan rekening mee dat u dit tijdig aangeeft, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende medewerkers aanwezig zijn om de opvang te realiseren.

Mirjam Haverkate


Update 3 Coronavirus 15 maart 2020

Vanmiddag heeft het kabinet besloten alle scholen in Nederland te sluiten i.v.m. het Coronavirus. Dit heeft directe gevolgen voor ons allemaal.

Lees ook de brief namens het bestuur van de stichting Keender over de sluiting van alle Keenderscholen. Klik daarvoor hier.

Onze school is morgen tijdens de reguliere schooltijden van 8.30 uur tot 14.15 uur open voor opvang van de kinderen van de ouders die in de cruciale beroepen werken. Deze beroepen staan vermeld in de lijst die door de overheid is vrijgegeven.  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen  Wanneer u werkt in een cruciaal beroep en opvang nodig heeft voor uw kind op de dagen dat u werkt, dan hoor ik dat graag. Wilt u een mail sturen naar m.haverkate@keender.nl

Deze situatie is voor ons nieuw. Wij willen er in de komende weken voor zorgen dat het onderwijs aan uw kind(eren) zo goed mogelijk door kan gaan. Op de achtergrond zijn we bezig om onderwijs thuis  mogelijk te maken. Ook zijn uitgeverijen momenteel druk bezig om leermiddelen digitaal beschikbaar te stellen voor thuisgebruik. We vinden het belangrijk om een doorgaande lijn te hebben en gaan daarom maandag en dinsdag met het team overleggen welke keuzes we maken en hoe we een en ander willen gaan inzetten. Hierover zal ik u zo spoedig mogelijk informeren in een nieuwsflits. In de komende weken zijn er al een aantal afspraken gepland. Morgen hoort u van ons of deze afspraken doorgaan.

Ik hoop dat ik u voor vanavond voldoende op de hoogte heb gebracht. Aangezien de ontwikkelingen rond Corona snel gaan en er nog een aantal zaken onduidelijk is, zullen er mogelijk ook de komende dagen nog mails vanuit school verstuurd worden.  Houdt u in de komende weken de nieuwsflitsen in de gaten?

Mirjam Haverkate


Update 2 Coronavirus  van 12 maart 2020.

Vanmiddag is er een persconferentie geweest waarin het kabinet en het RIVM meerdere maatregelen aan hebben gekondigd in verband met het Coronavirus.

In deze nieuwsflits informeer ik u over de directe gevolgen die de maatregelen hebben voor onze school. Onze school blijft open. De lessen gaan op de gebruikelijke wijze door, maar we volgen de richtlijnen van het RIVM:

– We zullen geen activiteiten laten plaatsvinden, waarbij meerdere groepen of de hele school in een ruimte aanwezig zijn.

– Leerkrachten en leerlingen met (milde) griepklachten, (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts) dienen thuis te blijven!

Als uw kind deze klachten heeft en daarom thuis moet blijven, horen we dat graag ‘s ochtends voor 8.30 uur. Aangezien de verwachting is dat meerdere ouders tegelijkertijd willen bellen, zal de telefoon wellicht overbelast zijn. Een mail sturen naar de  de groepsleerkracht en in cc naar Mirjam is ook prima.

Wanneer meerdere leerkrachten van de stichting Keender met klachten thuis moeten blijven, is de kans groot dat er te weinig vervangers beschikbaar zijn. We doen ons best de klassen zo goed mogelijk op te vangen. In het uiterste geval kan het betekenen dat we een groep naar huis moeten sturen. Wanneer dat nodig is, zullen we dat tijdig kenbaar maken via een nieuwsflits.

Tot slot:

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het kan zomaar zijn dat er morgen of in het weekend nieuwe berichten volgen. Op de achtergrond wordt er binnen onze stichting al nagedacht over manieren waarop we kinderen wel enigszins onderwijs kunnen geven, als de scholen toch onverhoopt moeten sluiten. Ik houd u op de hoogte via de nieuwsflits.

Heeft u vragen, dan hoor ik het graag. Deze situatie is voor iedereen nieuw, dus het kan heel goed zijn dat ik dingen niet genoemd heb die u wel verwacht had. Laat het me gerust weten.

Mirjam Haverkate


Update 1 Coronavirus

Op dit moment is het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland toegenomen. Dat is voor ons een reden om de adviezen van het RIVM te volgen.

Mensen die de afgelopen twee weken in de onderstaande gebieden zijn geweest en ziekteverschijnselen vertonen (combinatie van luchtwegklachten en koorts) moeten twee weken thuisblijven en contact opnemen met de huisarts en de regionale GGD. Indien dit aan de orde is bij uw kind of zijn/ haar direct naasten, verzoeken wij u om de groepsleerkracht van uw kind en mij hierover te informeren.

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies Aosta- vallei, Piemont, Lombardije, Veneto, Trentino-Zuid-Tirol, Friulli-Julisch-Venetie, Emiglia Romangna en Ligurie.

Wanneer uw kind of één van uw gezinsleden een chronische ziekte of een verminderde weerstand heeft, waarbij de impact van een eventuele besmetting groot kan zijn, is het mogelijk om uw kind in overleg thuis te houden. Indien het noodzakelijk is dat uw kind gebruik dient te maken van deze optie, neem dan contact op met de groepsleerkracht en met mij. We stemmen dan samen af of uw kind in staat is thuis ‘schoolwerk’  te maken.

Op school krijgen medewerkers en de kinderen meerdere malen per dag de gelegenheid om hun handen te wassen.

We spreken met elkaar af om fysiek contact (zoals handen schudden) te vermijden en wij vragen  iedereen te hoesten/niezen in hun elleboog.

Mocht het noodzakelijk zijn om andere maatregelen te treffen, dan zullen wij u hierover informeren via de nieuwsflits. Daarnaast vindt u actuele informatie op de website van onze school.

Hier vindt u ook duidelijke informatiekaart over het coronavirus van Thuisarts.

Wilt u meer weten over het virus? Raadpleeg dan de informatie van het RIVM; www.RIVM.nl


 

 

 

CONTACT

Basisschool Holthuizen
Holthuizerstraat 12
7482 ET Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 39 93
Verstuur mail